2013. október 28., hétfő

Történelmi graffiti

Történelem egy morzsája lettem figyelmes múlt héten a Filatorigátnál, amikor is egy lány arcának kirajzolódása készülődött a FAL-on.
Nagy megdöbbenésemre felismertem Őt, a lányt, azt a 16 éves pakisztáni Malala Yousafzai-t, aki idén megkapta az Európai Parlament Szaharov-díját és nagy esélyese volt a Nobel-békedíjnak is.

Sokat lehetett róla olvasni, hogy a lányok és a nők oktatásának jogáért kezdett harcba egy blog elindításával, melyben arról számolt be, hogy milyen is a tálibok által őrzött területen élni és ahol megtiltották, hogy a lányok, nők iskolába járjanak.
Egy évvel ezelőtt tálib fegyveresek megpróbálták megölni, fején életveszélyesen megsebesült, amiből felépült és újrakezdte a harcot. 

A kép sajátossága, ha még nem láttad és szeretnéd élőben megnézni siess..., mert ki tudja meddig lesz ott, mikor lesz ismét csak egy üres vászonná mázolt és új alkotásnak helyet adó felület.




És ha kíváncsi vagy az alkotó többi munkájára, akkor látogass el a következő oldalra: https://www.facebook.com/takeronegraffiti vagy a http://taker.hu/ -ra.




Üdv: Kriszta

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése